fbpx

Het organiseren van een feest is iets wat je graag met een goede voorbereiding wil gaan doen. Toch kan het voorkomen dat er nog iets bij de organisatie komt kijken waar je eerder geen weet van had. Daarom hebben wij besloten een paar kleine artikelen te schrijven over de basis stappen welke je tegen gaat komen bij het organiseren van een feest. In verdere artikelen gaan we dieper in op bepaalde gebieden welke komen kijken bij het organiseren en plannen van jouw ideale feest.

Waar moet ik nou beginnen?

Als je een feest geeft zoals onder andere een trouwfeest of een verjaardagsfeestje dan heb je waarschijnlijk al een datum en een locatie uitgekozen en ondanks dat je meestal besluit om het feest te vieren binnen de eigen woning kan dit een keuze zijn om te heroverwegen. Daarom zullen we dit punt ook als eerste op de lijst zetten, lees verder voor meer informatie.

Een eigen woning of niet?

 Het houden van een feest aan huis is natuurlijk de goedkoopste manier om snel aan de slag te kunnen. Je hebt elke gewenste datum de ruimte om het te vieren en je geeft er een vrolijke en persoonlijke sfeer mee weg. Toch kunnen er bezwaren zijn welke jou kunnen doen besluiten om een gepaste locatie te zoeken. Zie zeker ook ons artikel over de voor en nadelen van een feestje thuis.

Wat is het budget?

Een volgend iets waar je vaak rekening mee moet houden nog voor je ook maar iets bevestigd van een locatie of hapjes gaat halen, is het budget. Je moet ten slotte weten wat je uit kan geven aan welk onderdeel.

Heb jij 50 euro apart gezet voor je feestje, ga dan geen locatie of catering boeken. Heb je 500 euro voor je feestje opzij gezet, kies dan niet voor kant en klare hapjes maar pak wat meer uit. Klik hier voor een artikel over het samenstellen van budget en wat tips voor besparingen.(Momenteel is dit gekoppelde artikel offline, kom later terug om verder te lezen over het budget.)

Hapjes en drankjes

Nu komen we toch bij een leuk gedeelte! Het inslaan van hapjes en drankjes. Dit moet en zal goed gaan, vaak denken mensen als volgt: Ik heb een locatie, ik nodig mensen uit, ik haal maar veel in huis en ik zie wel wat er gebeurd. 

Dit is op zich een leuk idee maar dan kunnen er 2 dingen gebeuren: 1 Je blijft zitten met heel veel eten en drinken wat je uiteindelijk weg kunt doen of 2 je hebt halverwege je feest is het op. Probeer binnen je kringen even te kijken hoeveel mensen er komen en reken op 1 liter per persoon. De personen welke wat minder drinken zullen het opvangen voor de mensen die iets meer drinken. Om zeker van je zaak te zijn, kun je er voor kiezen om te kijken hoeveel liter je nodig hebt en hier 10% boven te gaan zitten. Hou ook rekening met mensen welke geen prik of alcohol drinken.

Voor verdere tips over hapjes en drankjes en eventuele catering klik hier. (Momenteel is dit gekoppelde artikel offline, kom later terug om verder te lezen over hapjes en drankjes.)

Foto/videograaf

Niet op alle feestjes zijn ze aanwezig natuurlijk maar voor een groot gedeelte kan een fotograaf of videograaf de herinnering aan je feestje maken en breken. Dat is de reden dat ik aanraad om bij speciale gelegenheden zeker iemand in te huren welke foto’s komt maken of de avond vastlegt op video. Dit kan een professional zijn maar kan ook iemand zijn wie een camera heeft liggen en dit leuk vind om te doen. Over het vinden van een fotograaf kan ik veel schrijven maar niks zal de ervaring overtreffen als zelf op zoek gaan. Mocht je er niet uit komen, dan kunnen wij bij Dyllo Entertainment natuurlijk helpen. 

Aankleding

We hebben nu natuurlijk een locatie, hapjes en drankjes, mogelijk een fotograaf en het budget samengesteld en geregeld. Nu word het tijd om de locatie leuk aan te kleden, dit kan je doen met hulp van een designer welke alles regelt of dit kun je zelf doen. Maar waarom zou je dit uitbesteden? Het juiste antwoord op de vraag is niet. 

Niemand kent jou zo goed als jij zelf. Jij weet welk thema jij wil en je weet wat je totaal niet wil. Natuurlijk kun je altijd ondersteuning gebruiken op de locatie zelf om het in perfectie te regelen en hier kun je altijd iemand voor inhuren. Toch zou ik dit alleen niet laten doen door een designer. Probeer dit zelf eerst en mocht je er nou echt niet uit komen, stuur ons dan een berichtje voor een second opinion van je ideeënWij helpen graag met aankleding van je feest om dit in perfectie te laten verlopen. Klik hier voor meer tips voor de aankleding van je feest. (Momenteel is dit gekoppelde artikel offline, kom later terug om verder te lezen over aankleed tips voor je event/feest)

En natuurlijk Entertainment

Daar zijn we dan eindelijk aangekomen op de onderdelen waar wij jou het beste kunnen helpen. Wat wil je te doen hebben op je feest? Wil je puur grote hits afspelen op een geluidsinstallatie met een man/vrouw voor de geluidstechniek of wil je het groter aanpakken en een artiest inhuren? Wat is er gewild door je publiek? Wat wil jij zelf? Heb je na het organiseren van je feestje nog wel genoeg budget over voor het entertainment of heb je toch een fout gemaakt bij het budgetteren? Vaak moet je deze vragen kunnen beantwoorden voordat je een goede keuze kunt maken.

Nadat je dit duidelijk hebt voor jezelf, kun je natuurlijk op internet gaan kijken naar een artiest voor een juist bedrag maar is dit betrouwbaar? Wat er vaak gebeurt is dat er afspraken gemaakt worden over het feest/event en dat de artiest net op het laatste moment afbelt of totaal niks laat weten. Verder kun je op internet meestal geen referenties vinden welke verwijzen naar de artiest.

Dat is de reden dat wij een week voor het evenement/feest elke dag nog even contact hebben met de artiest om vroegtijdige problemen te signaleren en hier op in te springen. Daarnaast hebben wij ook opdracht overeenkomsten met onze artiesten waarmee zij zich binden aan een opdracht met kans op vervolging bij het niet nakomen van deze afspraken. 

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds wat moeite hebben met het organiseren van je droomfeest, dan hoor ik het graag van je, dan ga ik met je meekijken of ik je hiermee verder kan helpen. Soms zal dit niet het geval zijn maar ook dan zal ik dit eerlijk vertellen.