fbpx

 Het houden van een feest aan huis. 

De goedkoopste manier om snel aan de slag te kunnen. Je hebt elke gewenste datum de ruimte om het te vieren en je geeft er een vrolijke en persoonlijke sfeer mee weg. Toch kunnen er bezwaren zijn welke jou kunnen doen besluiten om een gepaste locatie te zoeken.

  • Je huis is kleiner dan de ruimte die je nodig hebt of je huis staat vol met meubels. Zo heb je niet genoeg plek om al je bezoek te laten staan of zitten.
  • Meubilair: De meeste mensen hebben niet zomaar statafels in de schuur staan voor het geval dat we een feestje vieren. Zo kun je dit hetzelfde zien met stoelen, sfeerverlichting en wanneer gewenst een tap. 
  • Die tuinoverkapping moet worden opgezet. Daar word bijna niemand blij van.
  • Je moet je buren vaak een excuus aanbieden en voorbereiden vanwege geluidsoverlast.
  • Ken je het gevoel dat iedereen weg is en jij op de bank gaat zitten met een verzadigd gevoel? Ik denk iedereen wel! Dan kijk je op tafel en zie je ineens alle troep welke je nog op moet ruimen. Arrrrrrgggh
 

Het huren van een externe locatie is een enorm voordeel, waarom zou je eigenlijk niet kiezen voor een externe locatie? Ook daar kan ik wel wat bezwaren voor geven. Buiten makkelijk en ruim zijn er een aantal nadelen.
  • Het eerste en meest genoemde bezwaar tegen een externe locatie is toch wel de prijs. De prijzen lopen flink uit elkaar maar een locatie laat je sowieso in je buidel tasten.
  • Heb je al gereserveerd? Vaak is het zo dat feestlocaties al helemaal volgeboekt zitten in het hoogseizoen, zorg er voor dat je de ruim op tijd boekt want het kan zomaar zijn dat je gewenste datum vol zit.
  • Geen after after afterparty: Bij een feestlocatie heb je helaas genoeg geen ongelimiteerde mogelijkheid tot doorfeesten. De externe locaties hanteren sluitingstijden.
  • Een zaal kan heel makkelijk zijn maar de aankleding zal nooit zo persoonlijk zijn als dat je het zelf doet.
Waarom zou je juist kiezen voor thuis of een externe locatie?
 

Wat je kiest is vooral een eigen keuze, ik kan niet bepalen wat voor jou het beste werkt maar ik wil je wel een paar handvaten meegeven. Geef je in de linkerkolom meer ja’s dan rechts, kies dan voor een thuis feest, kies je vaker ja in de externe locatie kolom, kies dan voor een externe locatie om ervan verzekerd te zijn dat alles goed geregeld is.

Thuis

Geef je een feestje met maximaal 25 man.

Vind je het vooral belangrijk dat je binnen een strak budget blijft.

Vind jij een hele dag opruimen niet erg.

Ik vind hapjes maken leuk en ontspannend.

Ik feest tot morgenvroeg

Ik heb goed contact met mijn buren.

Externe locatie

Geef je een feestje met minimaal 25 man.

 Vind je het vooral belangrijk dat je een goed verzorgd feest hebt.

Vind je het heel erg om op te ruimen.

Hou je niet van het bereiden van hapjes.

Ik feest maar tot maximaal 1 of 2.

 Mijn buren vinden het al snel te hard.